Verleng de levensduur van uw vlag!
De vlaggen van Topvlag zijn van top kwaliteit, van milieuvriendelijk materiaal gemaakt en te verkrijgen in verschillende soorten, maten en kleuren. Ondanks de zorg en liefde die wij in uw vlag steken, is slijtage niet tegen te gaan. Diverse variabelen, zoals het gebruikte doeksoort, de weersomstandigheden, luchtvervuiling, de frequentie waarmee u vlagt en waar u vlagt, beïnvloeden de levensduur van uw vlag. De gemiddelde levensduur van een vlag is drie maanden. Slijtage is niet tegen te gaan, maar u kunt het proces wel vertragen. Wat u daarvoor kunt doen vertellen wij u in deze blog met 3 tips voor het onderhoud van uw vlag!
1. Maak uw vlag eens in de zoveel tijd schoon
Uw vlag hangt in weer en wind altijd buiten, na verloop van tijd zal de vlag vies worden. Gelukkig betekend dit niet dat de vlag gelijk de prullenbak in moet. In de meeste gevallen is dit al op te lossen met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Let er wel op dat u geen reinigingsmiddel gebruikt met chloorstoffen of blekende middelen. Dit is namelijk niet goed voor de bedrukking van de vlag, maar ook niet goed voor het doek zelf.
Krijgt u de vlag niet schoon met een vochtige doek en schoonmaakmiddel, wees dan niet bang de vlag in de wasmachine te gooien. De vlag verkleurt niet en ook de kwaliteit zal niet achteruit gaan. Was de vlag op een temperatuur tussen de 40 en 60 graden met een fijn wasmiddel. Laat de vlag direct na het wassen drogen aan een waslijn of aan de vlaggenmast. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de vlag volledig gedroogd is. Is de vlag gekreukt na het wassen? Dan kunt u de vlag strijken.
Heeft u de vlag gewassen (en gestreken), vouw dan de vlag losjes op (niet nat) en bewaar de vlag op een droge plek.
2. Hou het weer in de gate
Het weer in Nederland kan nog al uit een lopen. Om langer plezier van uw vlag te hebben is het verstandig om bij slecht weer en harde wind een aantal opties in overwegingen te nemen. Waait het hard, maar niet harder dan windkracht 6? overweeg een kleinere vlag in de mast te hangen. Zo heeft u niet alleen langer plezier van uw vlag, maar ook uw vlaggenmast heeft het minder zwaar te voortduren. Bij windkracht 6 of hoger is het belangrijk dat u de vlag uit de mast haalt. Bij windkracht 10 of hoger is het ook belangrijk dat u de mast neer haalt. Bent u niet in de gelegenheid geweest uw vlag uit de mast te halen voordat het hard begon te waaien? Check dan naderhand of uw vlag schade opgelopen heeft. Een losgeslagen zoom is makkelijk te repareren en voorkomt rafels aan de vlag. Ook is het belangrijk te kijken of de contragewichten aan de vlag schade opgelopen hebben. Mochten deze kapot zijn, vervang deze dan. Contragewichten en mastringen zorgen ervoor dat uw vlag strak hangt, is dit niet het geval dan is de kans dat de vlag ook bij een lagere windkracht kapot waait groot. Heeft u een baniervlag? Vervang dan de banierhouder zodra deze stuk ook. Dit is ook een veel voorkomend gevolg van harde wind.
3. Kies voor het Topvlag onderhoudscontract !
Topvlag heeft het vlaggen onderhoudscontract in het leven geroepen. Wij merken dat, bij een groot aantal bedrijven, de aanschaf of het vervangen van vlaggen niet de grootste prioriteit heeft. Wij snappen dit volledig en daarom willen wij die zorgen uit handen nemen. Een vlag draagt immers bij aan het vooraanzicht van uw bedrijf en zorgt voor naamsbekendheid. Aan de hand van dit onderhoudscontract zorgen wij dat uw vlaggen er altijd netjes bijhangen.
U kunt kiezen voor het basis contract als u zelf al masten en vlaggen tot uw beschikking heeft, maar deze wil laten checken en drie keer per jaar een vlaggen wissel zou willen. U kunt kiezen voor het extra abonnement als u wel beschikt over een vlaggenmast maar geen vlaggen, en drie keer per jaar de vlag gewisseld wil hebben en de bestaande mast visueel wil laten checken. Gaat u liever all-in, dan kunt u kiezen voor het compleet abonnement. In dit abonnement verzorgt Topvlag de vlaggen, wisselt de vlaggen drie keer per jaar en vervangt de contragewichten als dit nodig is.